RobIGOR, lego mobil java robot

Fazekas Igor RobIGOR Blogja

Szia! Fazekas Igor vagyok és ma, 2010. szeptember 20-án hétfőn, elhatároztam, hogy megépítek egy spéci felderítő robotot! A tervemet a robotok és magam után RobIGOR-nak kereszteltem el. A fejlesztéssel kapcsolatos élményeimet pedig itt, ezen a blogon fogom megosztani veletek.

[ Vissza a kezdő Blogra ][ A következő Blog bejegyzésre ]


Szeptember 21, kedd 06:45 00 : Reggel már nem is tudtam aludni, jó korán felkeltem... Abi is csatlakozott és már itt vagyunk a könyvtárban. Onnan futtatjuk a programot, ahol tegnap abbahagytam, átmegyünk a tréningeken. A robotot vezérlő program elkészítésére is megtanít a tréning program. Zöld nyíllal jelzi, hogy éppen mire kattints, de folyamatosan mond is mindent. A lényeg, hogy az egérrel össze tudod huzogatni a saját programodat, aztán a DOWNLOAD  gombra kattintva le tudod tölteni a saját progid az RCX-be. Ha letöltődött, akkor majd az RCX jelez: csipog párat. Miért kell letölteni progikat az RCX-be? Mert ezek irányítják a robotot. Elmesélek egy példát: amikor még tegnap (a PC-robot kapcsolat kiépítésekor) megnyomtam az RCX-en a zöld RUN gombot, akkor egy olyan program indult el, ami bekapcsolta az A és a C motorokat. De mivel nekem nemcsak simán rá volt kötve a két motor az RCX-re, hanem kerék is volt hozzá, sőt totálisan összeraktam a Roverbot robot, így elkezdett menni... egy nagy könyvet a IR toronnyal együtt siman eltolt :) Szóval ezért kell a  szoftver, mert például, ha olyan szoftver lett volna az RCX-re letöltve, ami észleli, ha neki megy valaminek és akkor a két motort hátramenetbe kapcsolja, akkor nem tolta volna el a könyveket. Most ezeket a fotókat készítettük:

Itt a robigor0-elkerul már a saját programom! Azt akartam, ha nekimegy valaminek, akkor tolasson vissza egy kicsit és forduljon. A képen lehet is látni, hogy a nagy könyvnek nekimegy, aztán szépen kikerülgeti balra. Most nem írunk többet, mert megyünk a suliba! Sziasztok!


[ Vissza a kezdő Blogra ][ A következő Blog bejegyzésre ]
Honnan lehet ismerős RobIGOR?

Ez az (ő az) a mobil robot egység, akit a "Kolombusz 1492" hadműveleti kódú felderítő repüléskor a gyerekek az Epkedve humane homoe világon "felejtettek"!? RobIGOR mért meg és továbbított a Földre minden  adatot, amit az ismeretlen hordáról megtudtunk.

Ha érdekelnek a részletek, akkor azokat a Jávácska portálon, a Fantasztikus Programozás című sci-fi tankönyvben olvashatod el. Mailezhetünk is, ha csatlakozol a Jávácska levelezési listához. Ezt ugyancsak a portálon teheted meg.

(A Blogban szereplő képeket a Lego MindstormsTM Robotics Invention SystemTM2.0-ről készítettem.)Köszönjük az EUROSMOBIL-nak, hogy rendelkezésünkre bocsátott egy RIS 2.0 csomagot.