Hamarosan indul:
I. adás (254 Kb)
DIÁK-ROBOT BARÁTSÁG
DIÁK-ROBOT BARÁTSÁG PROGRAMOZÓI VERSENY
PROGRAMOZÓI VERSENY
About Jávácska
in English

A versenyről

A VERSENY EGYELŐRE CSAK TERV, LÁSD LENT A HíREKET!

Cél: programozás, programozás, programozás! A programozásnak és a programozás által a számítógép használatának, mint eszközhasználatnak a népszerűsítése.

Téma: biológiai szimulációk, hangya szimulációk. A Humán Genom Programmal kapcsolatos számítások. Képfeldolgozás, titkosítás, szteganográfia. (A felsorolt háromból kettő.)

Díjak: Fordulókként (és összesítésben is) az első három helyezett könyvjutalmat, továbbá az első helyezett egy LEGO® Mindstorms Robotics Invention System™ csomagot. Ha az első helyezett csapat menedzsere informatika tanár, könyvtáros, teleházas, vagy informatikai szakirányon tanuló nappali tagozatos hallgató, akkor mint felkészítő 50.000 forintos felkészítői díjban részesül.

Majdani jelentkezés: A versenyre az alábbiak szerint felépülő 9-10. évfolyamos diákokból álló csapatok nevezhetnek: a csapatnak van menedzsere (például az informatika tanár, teleházas szakember, könyvtáros, informatikai szakirányon tanuló nappali tagozatos hallgató). A csapatban vannak programozók (9-10. évfolyamos diákok, például a számítástechnika szakkör tagjai, egy osztály stb.). A 9-10. évfolyamos diák egyedül is nevezhet, ekkor - ebben a terminológiában - önmaga menedzsere lesz, de erősen javasoljuk az összefogást és ezzel egyben a több fős csoportok nevezését. A nevezést a forduló megkezdéséig kell megtenni: a csapat menedzserének egy a csapatát bemutató elektronikus levelet kell elküldenie a Jávácska levelezési listára.


A VERSENY EGYELŐRE CSAK TERV, LÁSD LENT A HíREKET!


Leírás: A DIÁK-ROBOT BARÁTSÁG PROGRAMOZÓI VERSENY minden fordulóra igaz, hogy legkésőbb a forduló kezdő időpontjáig kitesszük a forduló témájához kapcsolódó versenyanyagot a Jávácska vortálra. Egy versenyanyag a következő részekből áll: (lásd a jobb oldali dobozokat is)
Az adott témát általában bemutató, hivatkozásokat, irodalmat megjelölő dokumentum (bevezető anyag) és bemutató prezentáció. Az adott témához általunk készített Java nyelvű programok. A programokat és azoknak a témában való használatát részletesen bemutató dokumentum. A versenyfeladatot és a beküldendő megoldások leírását tartalmazó dokumentum (ez tartalmaz egy a sikeres csapatmunkát támogató módszertani ajánlást is!).

Hírek, aktualítások

A DIÁK-ROBOT BARÁTSÁG PROGRAMOZÓI VERSENY versennyel pályáztunk, ha sikerül támogatást elnyernünk, akkor mindent bele indul a verseny! Ezen a lapon, illetve a Jávácska levelezési listán tudósítunk a fejleményekről.
ikon:
- Szeretnéd, hogy a DIÁK-ROBOT BARÁTSÁG PROGRAMOZÓI VERSENY legyen a kezdőlapod? Ehhez csak ide kell kattintanod!
- Szeretnéd a DIÁK-ROBOT BARÁTSÁG PROGRAMOZÓI VERSENY felvenni a kedvenceid közé? Ehhez csak ide kell kattintanod!